Azi mi s-a întâmplat ceva ce nu am mai pățit de mult. Azi am citit peste 200 de pagini fără oprire, azi am avut parte de o carte care m-a ținut în priză, azi am simțit regret că termin o carte.
După cum deja v-ați dat seama este vorba despre Damnare, primul volum al seriei Fallen de Lauren Kate.


Subiectul cărții

Cartea urmărește povestea lui Luce, o tânără de 17 ani ce ajunge la școala reformatoare Sword&Cross din cauza unui tragic accident ce o face suspectă de crimă, dar și povestea lui Daniel, un tânăr misterios, ce se afla acolo de trei ani și era, să zic așa, băiatul popular din școală.

fallen-movie-spec-watch-trailer

Personajele fantastice din această carte sunt îngerii, îngerii căzuți, îngerii care au ales iubirea pentru altcineva mai presus decât iubirea față de Dumnezeu și astfel fiind damnați pe pământ pentru veșnicie, iar unul dintre ei îndrăgostindu-se la nesfârșit de o muritoare, ce moare și renaște odată la 17 ani, astfel istoria repetându-se până când…cursul ei se schimbă subit.


Părerea mea despre aceasta

O urmăream de multă vreme și am văzut chiar și filmul înainte să mă apuc să o citesc, de aceea aveam și așteptări destul de ridicate, deoarece filmul fusese printre cele mai bune văzute anul acesta.

6297699f50fe53417a1b6e2e0657bda5.jpg

Am citit-o mai greu, din cauza faptului că am ales varianta în engleză, însă vă pot spune cu mâna pe inimă că a zburat deasupra așteptărilor pe care mi le creasem.

A fost una din puținele cărți care m-a făcut să stau numai cu nasul printre pagini, una din puținele cărți care m-a făcut să mă întreb ”Ce se va întâmpla în următorul capitol?”, una din puținele cărți în care am îndrăgit triunghiul amoros din aceasta…până la un anumit punct…

După părerea mea este cartea potrivită pentru admiratorii genului fantasy, deși în România nu primește atenția pe care o merită și nu este tradusă în totalitate.

I-am acordat 4,5 steluțe pe goodreads, însă i-aș fi dat 5 cu cea mai mare plăcere dacă finalul n-ar fi fost așa repezit la modul că “Eu îți spun adevărul despre mine, tu nu mă crezi, începe războiul și abia apoi mă crezi!”…Mi-e și frică să mă apuc de al doilea volum și să aflu ce se întâmplă.

Am găsit și câteva citate, vi le las mai jos:

”Și dacă persoana alături de care ești destinat să te aflii, niciodată nu va fi a ta?”

”Încrederea este o țintă fără griji la bine, la rău este o bună modalitate de a te sinucide.”

”Singurul mod prin care ești capabil să supraviețuiești eternității este să fii capabil să apreciezi fiecare moment.”

”-Am așteptat mereu atât de mult.
-Cât de mult?
-Nu atât de mult încât să uit că meriți totul. Fiecare sacrificiu. Fiecare durere.”

”-Te rog, nu te îngrijora. Mereu voi veni la tine! Nu te voi lăsa să pleci până nu înțelegi totul!
-Atunci refuz să înțeleg.”

Eu o recomand! Cu siguranță îi veți îndrăgii pe Daniel&Luce din primele capitole.
Cam atât cu această recenzie, sper că v-am făcut s-o adăugați în TBR-ul vostru și până data viitoare când ne citim să aveți parte de lecturi minunate!
Xoxo.