Nici nu am cuvinte sufieciente pentru a descrie cartea asta, ce n-a fost doar o carte, a fost un portal spre altă lume, unul special, unul unic, unul prin care n-am mai trecut de mult…

Sinopsis

A trecut un an de când Seth a încheiat o înțelegere cu zeii prin care își punea viața în slujba lor. Acum, Apollo are o misiune pentru el: Seth trebuie să protejeze o fată frumoasă și îndrăzneață, dar de care nu se poate atinge. Iar această nouă sarcină ar putea fi cea mai solicitantă provocare de care a avut vreodată Seth parte.
Josie habar nu are ce vrea de la ea acest tip nebun și sexy, dar odată cu sosirea lui, toată viața ei este data peste cap. Fie că Josie începe să-și piardă mințile, fie că o pândește un coșmar născut din antica mitologie.
Josie nu se poate decide care este cel mai mare pericol: un titan furios care caută răzbunare sau misteriosul Seth cel cu ochii aurii- și atracția intense care mocnește între ei…

Părerea mea despre această carte

Eram deja obișnuită cu stilul autoarei din cărțile anterioare scrise de aceasta și, bineînțeles, citite de mine.
N-a fost o noutate să-mi bucur inima cu minunatul mod în care Jennifer își scrie cărțile, dar a fost o mare noutate, o surprindere chiar, să descopăr că Întoarcerea a fost, cu siguranță, un roller coaster de evenimente, trăiri și sentimente. Dacă până acum Jennfier a pus o barieră clară la limita dintre genurile fantasy și young adult ale cărților ei, de data aceasta a dat tot ce-a avut mai bun, și-a folosit puterile de scriitor și-a creat o lume…o lume cum n-am mai văzut, o lume axată pe sentimente și trecutul întunecat și trist al personajelor principale: Seth, Apollyonul, și Josie, semizeu, fiică a lui Apollo, zeul soarelui.
Acțiunea nu pot spune c-a fost una foarte complexă, mi s-a părut că mai mult s-a axat pe povestea de iubire “interzisă” dintre personaje și nu pe subiectul principal al cărții: mitologia greacă, catastrofele ce erau pe cale să se întâmple, astfel neieșind din zona de confort a iubirii. Volumul a avut un limbaj vulgar, la care nu mă așteptam. Eram obișnuită cu nesimțirea, perversitatea și protectivitatea lui Daemon din LUX, dar Seth i-a depășit limitele într-un mod al naibii de plăcut.
Cartea asta m-a doborât: au fost momente când am râs cât mă țineau plămânii, momente în care aș fi vrut să mă aflu acolo și să dau pe cineva cu capul de pereți, momente în care mă ofticam de alegerile greșite ale personajelor, în care mă bucuram pentru fericirea lor sau voiam să plâng alături de Josie de tristețe și milă.
A fost o lectură minunată, rapidă, parcă prea rapidă, ce mi-a trezit o foame nestăpânită de și mai multă lectură, de și mai mult fantasy, de și mai multă desprindere de viața reală.

Rating

4 steluțe

Motivul rating-ului

Deși am lăudat-o n-a fost tocmai lectura ideală, mi-ar fi plăcut, înt-adevăr, să se axeze mai mult pe lucrurile care se întâmplau în afara universului “dragostei”.

Citate/Pasaje

“Mi-a furat sufletul, m-a revendicat într-un fel despre care nu știam că e posibil. În sărutul ăla era speranță, era făgăduială de mai mult, de izbăvire.
De mântuire.”

“Fusese nevoie să moară milioane de oameni ca să se trezească toată lumea. (…) Lumea nu se sfârșise, fusese doar Mama Natură care-i trăsese câteva palme omenirii ca s-o pună la locul ei.”

“Visam atingerea unei fantome. Așa trebuie să fi fost, pentru că o atingere așa blândă, așa de atentă, n-avea nici o noimă în viața reală.”

“Ștergându-și mâinile pe partea din față a jeanșilor, a țâșnit glonț spre mine înainte să apuc să răspund. Îmbrățișările ei erau întotdeauna nestăpânite și sentimentale. Îmi lipsiseră îmbrățișările astea.”

Credits imagine

Thafairybookhunter ( https://instagram.com/p/BYYIXFWA0__/ )

Advertisements