Amintirile

Uneori amintirile fericite te rănesc cel mai mult? De ce? Pentru că prezentul vieții tale este mai trist decât amintirea respectivă sau pentru că e prea greu să mergi înainte fără acel cineva important care nu mai e în viața ta…. Îți amintești cu  cine ți-ai petrecut timpul, unde, cât, cum v-ați distrat, și acea persoană a devenit, din nou, un străin…
Sunteți străini cu amintiri și vă puteți minții oricât, dar în adâncul sufletului duceți dorul celeilalte persoane. E firesc, sunt sentimente pe masa aia de poker și joker-ul tocmai v-a stricat jocul, deci ați renunțat și ați plecat pe căi diferite.
Așa că, străinilor, vă rog să nu vă uitați. Amintiți-vă unul de altul cu zâmbetul pe buze, chiar dacă finalul s-a transformat într-un sad end. A fost o lecție din care ați învățat ceva, nu?

Tot ce vreau e să-ți amintești:
Să-ți amintești numele ei,
De el, de ea, tu și eu, sau noi,
Să-ți amintești că eram doi.

Să-ți amintești momente, clipe,
Viitorul ce-a apus cu-acele ultime perseide,
Să-ți amintești de ce era să se-nfiripe,
Dar ce destinul a decis a ucide.

Să-ți amintești de ea în altă viață, te rog,
Să-ți amintești, să-ți fie drog,
Să-ți fie prietenă, înger păzitor,
Să te facă să uiți un alt trecut amăgitor.

Sursă fotografie: Unsplash

Advertisements

3 thoughts on “Amintirile

 1. Anastasia says:

  Nici că o puteam spune mai bine, sincer! Se-ntâmplă ca universul, printr-o conjunctură puerilă sau total întemeiată să despartă doi oameni perfect legați care credeau că nu se vor despărți niciodată. E trist dar mă bucur că ți-ai găsit puterea să treci mai departe cu zâmbetul pe buze, you are a strong human, și eu am trecut peste, important este cum ai spus și tu să ne amintim cu zâmbetul pe buze de acea persoană, nu să o privim cu ură. Momentele frumoase merită onorate, nu uitate. Bravo, om frumos că ești așa cum ești! Mă bucur că te cunosc 🙂

  Liked by 1 person

  • Copila Cărților says:

   Oh, Anastasia…
   Nu cred că voi putea trece vreodată peste, poate doar să încerc să-mi amintesc cu plăcere de acele clipe, că doar au fost fericite, nu? Îmi pare rău că n-a fost să fie, dar tot a fost, you know?
   Și eu mă bucur că te cunosc, draga mea! ❤

   Liked by 1 person

   • Anastasia says:

    Sa treci peste nu înseamnă să uiți, n-ai cum uita un om care ți-a înseninat niște zile din viață, ci să nu ai remușcări, să-ți trăiești viața fiind pozitivă și având ideea că așa a fost să fie. Să-ți amintești cu plăcere de un om înseamnă că ești un om bun! E un semn bun.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s