Azi nu scriem despre cărți, nu scriem poezii și nici nu răspundem la TAG-uri. Azi vorbim. Despre ce vorbim? Despre clasici.
Să nu vă așteptați de la mine să vorbesc despre clasicii literaturii, nu-i punctul meu forte. Azi vorbim despre muzică, despre muzica clasică, muzica pe care o ascultăm în timp ce lecturăm o carte, muzica jazz a secolelor IXX și XX.
Bineînțeles, unii dintre voi nu sunteți adepți ai muzicii atunci când citiți, unii dintre voi se simt distrași și bruiați de alte sunete in timpul lecturării unei cărți, dar există și acei puțini dintre cititori care se simt în largul lor cu muzică pe fundal, se simt mai prinși în mrejele cărții și nici măcar nu te aud când îi strigi atunci când fac ceea ce le place.
M-am lungit destul de mult cu tot ce am zis, așa că voi trece direct la subiect:
Muzica pe care eu o ascult atunci când citesc.

1. Și eu mă simt bruiată de muzica care are și versuri incluse, de aceea preferații mei au devenit

Yiruma

Mixul pe care îi ascult îl puteți găsi aici.
Ascult acest mix când citesc mai mult cărți young adult, sau care includ o relație amoroasă cu o legătură puternică deoarece muzica pe care el o crează asta exprimă: Iubire.

Mixurile filmelor Disney

Cele pe care le ascult eu le puteți găsi aici și aici.
Am ascultat aceste mixuri când cărțile au fost mai…speciale… Nu știu chiar la ce gen să le încadrez pentru că nu ține de gen, ci de preferințe.
Aceste mixuri emană esența copilăriei, fericire și simplitate așa că încerc să le asociez cu unele cărți care au aceste calități? O să le numesc calități.

Jervy You

Ascult  o singură piesă de la el, anume A Heavenly Piano Piece.
Am descoperit-o de curând, o asociez mai mult cu o anumită parte a iernii sau cu acțiunea alertă.

2. Deși am spus că mă deranjează versurile unei melodii atunci când citesc, din simplul fapt că fredonez melodia în loc să mă bucur de lecturare, totuși m-a cucerit albumul solistului preferat.

Harry Styles și-a lansat albumul solo Sign of the Times.
În ciuda a tot ce am zis despre versuri, aceste piese au un ritm alert de jazz, acel jazz al secolelor IXX și XX. Nu știu…îl asociez mult cu clasicii literaturii și cu cărțile lor, așa că dacă sunteți amatori de cărți clasice, bucurați-vă de această muzică! ❤

Asta e tot ce am avut eu de spus despre muzica din viața unui cititor, până data viitoare când ne citim să aveți o lectură plăcută!

Advertisements