Bună, tuturor! Am fost absentă aproape…două săptămâni? Îmi pare atât de rău pentru asta, însă școala mă omoară, la propriu…
Astăzi am revenit cu o postare mai pe grabă, poate pentru că și toamna se grăbește să dispară la mine, nu am multe să vă spun, dar am multe să vă transmit.
Mai jos ve-ți găsi o listă cu cele 10 citate care, pe mine cel puțin, m-au pus pe gânduri și m-au făcut să mă regăsesc în ele într-o anumită măsură!
Enjoy! ❤

1. Dacă nu știi ce să simți față de un om, închide ochii și imaginează-ți că el nu este. Nu este în viața ta, în lumea ta, în inima ta. Nu sunt momentele în care râdeți împreună zgomotos. Sau momentele de liniște. Sau nopțile fierbinți trăite împreună. Nu sunt plimbările de-o seară. Sau certurile de-o oră. Sau nebuniile făcute în doi. Nu sunt călătoriile în doi și nici săruturile. Nu sunt cuvintele dulci sau amare. Îmbrățișările calde sau indiferente. Ochii atât de cunoscuți sau atât de reci. Nu este el, omul fără de care nu ai putea nici o secundă sau cel alături de care timpul e o veșnicie. Nu este susținerea lui, grija lui, încrederea lui sau nepăsarea. Nu este el. Pur și simplu nu este. ( De vorbă cu Emma, Vitali Cipileaga) 

2. A așteptat să se schimbe și eu am așteptat cu ea și amândoi am vrut ceea ce nu puteam avea. (Fior, Maggie Stiefvater)

3. Certăm mamele care și-au părăsit copiii de mici, dar nu certăm copiii care uită de mame când se fac mari. (De vorbă cu Emma, Vitali Cipileaga)

4. Şi ai să citeşti zilnic de acum înainte, luni, ani, secole ceea ce se petrece în sufletul meu, dacă nu vii să-mi iei mâinile şi să descoperi în ochii mei marea dragoste pe care mi-ai sădit-o şi pe care nu poţi s-o fărâmi orice ai face, pentru că e opera ta, nu a mea. (Invitație la Vals, Mihail Drumeș) 

5. Odată și odată istoria comună a doi oameni se va stinge. Și nu contează când, dar contează cum. Plecând pe ușa din față, vei lăsa în urmă zâmbetul celuilalt, sub care se va ascunde o durere imensă. Plecând ca un laș, vei trăi o victorie de moment. Dar, în scurt timp, regretele vor bate la ușa ta. Și numai atunci când nu pleci, dar nici nu vrei să rămâi, provoci ambilor suferință. Rănești un om, și chiar dacă celălalt se va răzbuna plecând, vei ști că rana voastră nu se va închide niciodată. (În Umbra Pașilor tăi, Vitali Cipileaga)

6. Sunt oameni care construiesc împreună locuri. Inventează prin amestecul emoțiilor comune trăite în acel loc o lume paralelă, imaginară, care le inundă creierul și îi determină să simtă într-un fel anume. 
În timp, aceiași oameni se despart, se implică în alte relații și când merg împreună de mână pe acel drum alături de alt om, își aduc aminte de ceea ce au construit cândva. Se gândesc cum ar fi fost dacă…Și devin triști… (În Umbra Pașilor Tăi, Vitali Cipileaga

7. Băiatul n-a mai plâns niciodată, încă de atunci, și n-a uitat ceea ce a învățat: Că a iubi înseamnă a distruge și a fi iubit înseamnă a fi distrus! (Orașul Oaselor, Cassandra Clare)

8. Ești una dintre persoanele cele mai bune la suflet pe care le-am cunoscut, Livie! Tu reacționezi foarte intens la durerea sufletească. Este ca și cum ai absorbi durerea altora. În ciuda timidității tale extreme, faci aprope orice ca să nu eșuezi. Nu îți place să pici la un examen și, în od categoric, nu-și place să înșeli așteptările oamenilor. Mai ales ale celor pe care îi respecți! (O minciună nevinovată, K.A. Tucker)

9. Cea mai frumoasă experiență pe care o putem avea este misterul. Este emoția fundamentală care stă la baza artei adevărate și a științei adevărate. (Cartea Pierdută a Vrăjitoarelor, Deborah Harkness) 

10. Încetează să te avânți în adâncul subconștientului tău de unul singur. Este precum un cartier primejdios în care n-ar trebui să intri singur! (Marc Levy) 

Până data viitoare când ne citim să aveți o lectură plăcută!