Salutare, salutare, iubitorilor de cărți!
Trick or treat?
Mă tot holbam eu azi la pereții camerei și mă gândeam…”E duminică…ce să scriu, ce să postez, ce să povestesc?”, apoi am realizat că mai sunt două zile până la Halloween și biblioteca mea e 3/4 alcătuită doar din cărți fantasy, așa că vă las mai jos o listă cu părerile mele despre lecturile pe care le puteți avea în acea noapte! 3:)

1. Shiver de Maggie Stiefvater nu e nici pe departe o carte horror sau aventuroasă! Nu e genul de carte sinistră  și la care să-ți fie frică să întorci pagina! În nici un caz nu prezintă o toamnă sângeroasă…de fapt…arată chiar opusul ei, frumusețea toamnei și magia lucrurilor mărunte sau imposibile!

20171029_165326_edited

2. Orașul Focului Ceresc de Cassandra Clare. Deși seria “Instrumente mortale” este una dintre preferatele mele, nu o consider nici pe departe -în întregime- suficient de sinistră cât a fi citită pe o asemenea vreme în care “morții întră în lumea celor vii”, dar ultimul volum cu siguranță ar putea să-ți ridice firele de păr de la vaza cefei, mai ales dacă afară plouă iar tu citești la lumina lămpii.

20171029_165350_edited

3. Doamna de la Miezul Nopții de Cassandra Clare. Cum deja majoritatea ne-am obișnuit cu stilul Cassandrei, aceasta preferă să adauge tot suspansul și toată acțiunea și tot ce e mai bun la finalul fiecărei cărți de a ei. Nici nu-i de mirare că am pus-o pe lista unei lecturi de halloween, finalul ei e pur și simplu…prea aventuros pentru a nu fi savurat de iubitorii fantasticului! (Cassie the Queen of fantasy)

20171029_165411_edited

4. Școala Nopții de Deborah Harkness. Acțiunea acestei cărți se petrece în Anglia elisabetană, însă veți fi nevoiți să citiți înainte primul volum al seriei, anume Cartea Pierdută a Vrăjitoarelor, deoarece acesta este jumătatea trilogiei All Souls, însă mi se pare cel mai reprezentativ.
O iubire interzisă dintre un vampir super over-protective și o vrăjitoare, costumele de epocă din secolele 18-19, ce poate fi mai perfect de atât?

20171029_165511_edited

5. Provocarea de Simona Stoica, autoare și bloggeriță româncă. Efectiv m-a ținut în priză, în ciuda minusculității cărții. Acțiunea se petrece într-o singură noapte într-un castel blestemat, care pe timpul zilei este deschis publicului pe post de muzeu.
Acolo un grup de adolescenți trec prin tot felul de peripeții supranaturale și aproape mor.
Ce mi-a plăcut foarte mult e că acest volum începe cu o poezie ce prezintă povestea dintre personajele principale, cred eu. Recomand din toată inima, deși nici acum n-am reușit să-mi achiziționez restul seriei…

20171029_165427_edited

Acestea sunt și recomandările mele pentru noaptea de Halloween, sper că v-am făcut să adăugați câteva și pe lista voastră TBR, deoarece merită să nu le lași din mână! Până data viitoare când ne citim să aveți parte de lecturi plăcute!

Advertisements