Salutare, dragilor!
Astăzi nu e vorba de tag-uri, poezii sau colaborări, astăzi este vorba despre amintiri!
Probabil deja v-ați dat seama despre ce și despre cine vreau să vorbesc, așa că trec la ce vă interesează! O:)

Titlu: Amintiri din Viitor
Autor: Andreea Russo
An apariție: 2015
Editură: Bestseller
Nr. Pagini: 184
Gen: Literatură Contemporană

Subiectul cărții

Aceasta prezintă povestea lui Mir, un copil care nu-și cunoaște trecutul, de fapt și-l uită, dar are amintiri din viitor! Straniu, așa-i?
În fiecare dimineață acesta se trezește, nu știe cine este, unde este și când este, iar timp de șase ani -dacă nu mă înșel- acesta încearcă să-și controleze temperamentul, să învețe să facă față acestei vieți complicate cu ajutorul domnului Frank, învățătorul său!
Mir știe la ce universitate va ajunge, de cine se va îndrăgosti și…când va muri!
Odată ajuns la universitate începe și seria acestuia de “aventuri” triste, din punctul meu de vedere, nu vreau să spun mai multe, stric farmecul.

Părerea mea

Am citit cartea într-o singură zi și am rămas dezamăgită în momentul în care am terminat-o, nu mă așteptam să se termine într-un mod atât de confuz pentru mine, atât de repede, simțeam că acela nu a fost ultimul cuvânt al lui Mir, ultima sa amintire.
Nu am simțit că citesc un roman sau o poveste, ceea ce e bizar, dar am simțit că citesc o biografie, de fapt, o autobiografie. Dialogurile dintre personaje sunt anoste, însă descrierea face cartea. Am găsit în ea o tentă psihologică, e ca și cum un bolnav de alzheimer își spunea povestea, ca și cum o persoană cu mai multe personalități vorbea despre una dintre viețile sale.
Mi-a ridicat semne de întrebare, m-a făcut să mă întreb dacă societatea noastră e chiar atât de dură cu privire la acel “diferit” din jurul nostru, m-a pus pe gânduri în anumite momente, dar mai ales m-a făcut să mă gândesc că uneori personajul nu era Mir, eram eu, pentru că trecusem tocmai prin ceea ce se povestea.
E una din puținele cărți care abordează subtil niște subiecte mai sensibile, cum ar fi diferitul, cum ar fi personalitatea umană și societatea, cum și de ce procedează oamenii într-un anumit mod. Asta e tot ce am avut de zis, dragilor!

Pasaje

“Dacă ați ști când treceți pe lângă un viitor prieten, dușman, suflet pereche, probabil ați fi mai atenți la trecători.”

“Motivul pentru care am îndrăgit-o pe Amelia? “O ador pentru că o voi adora.”, așa sună explicația mea.”

“Nu este greu să faci o alegere, este greu să trăiești cu ea.”

“Dacă într-un moment in viața voastră totul pare negru, bucurați-vă, aveți ocazia să creați sublimul.”

“Nu înțeleg cum poți alunga omul drag, nu înțeleg cât de tare trebuie să iubești pentru a te sacrifica…”

Rating

Golden stars rating template isolated on white background.