Salutare, dragilor! Astăzi, fiind sfârșit de săptămână, dar început de lună decembrie, m-am hotărât, datorită sfatului Anastasiei, să fac un post mai special în care să-mi exprim părerea și să împărtășesc cu voi cărțile ce mi-au făcut mie toamna…mai bună! ❤

Prima carte despre care vreau să vă vorbesc este Shiver de Maggie Stiefvater, căreia i-am făcut o recenzie aici, n-o să vă las decât c-un citat și cu următoarele cuvinte…este o carte sensibilă, prea sensibilă pentru cititorii de astăzi.

Am spus încet “Sam, nu pleca…”
Sam mi-a luat fața în mâinile sale și m-a privit în ochi.
Ochii lui erau aurii, triști, ai unui lup, ai mei.
“Asta va rămâne la fel. Amintește-ți asta când mă vei privi. Amintește-ți că sunt eu. Te rog.”

DSC01323

A doua carte despre care doresc să vă spun este O minciună nevinovată, al doilea volum din seria Zece Respirații Scurte de K.A. Tucker.
Cartea asta m-a marcat în mare parte deoarece m-am regăsit în ea.
Avem în față două personaje distruse sentimental. Livie și Ashton, doi tineri trecuți de adolescență ce și-au pierdut părinții în niște moduri prea crude pentru a le face față.
Avem o relație bazată pe învățare, iertare, dar mai presus de toate încredere.
Livie și Ashton învață cum să se iubească, cum să trăiască unul cu celălalt și cum să treacă peste dificultăți, tipologiile perfecte ale adolescenților din ziua de azi.

Așa că mă îndepărtez. Mă îndepărtez de voci, de țipete, de dezamăgiri.Mă îndepărtez de propriile greșeli și regrete. Mă îndepărtez de tot ce se presupune că sunt și de tot ceea ce nu pot fi, deoarece totul este doar o minciună.

DSC01325

Ultima carte din această toamnă, dragilor, este Întoarcerea-Titanii de Jennifer L. Armentrout, căreia îi găsiți aici recenzia. Pe lângă toate motivele date acolo, eu voi spune mai jos unul singur.
Era o scenă mai picantă dintre Seth și Josie, aproape făceau ***, apoi, pe nepusă masă, tam nesam, abra cadabra, apare in cameră de nicăieri nimeni altul decât…Apollo.
Imaginați-vă și voi cum e să fiți în ipostaze intime cu prietenul/prietena ȘI SĂ APARĂ TATĂL VOSTRU?
Mai era și ceva gen “Ți-am zis să ai grijă de ea, în nici un caz să i-o tr***!”.

DSC01317

Cam asta este tot ce am avut de zis despre cărțile mele favorite din această toamnă. Până data viitoare să aveți alte lecturi mirifice, dragilor!

Advertisements