Salutare, tuturor! A durat ceva până am postat din nou, așa-i? De data aceasta, la inițiativa Andreei de pe Blogul unui șoricel cititor, am realizat TAG-ul pe care l-am văzut la Anastasia, iar acum spun să nu o mai lungim, să trecem la cerințe.
Îi mulțumesc mult Andreei că a vrut să facem acest tag!

1. Care dintre voi două este o cititoare mai pasionată?
Aș fi prea narcisistă să spun că eu, în condițiile în care eu nu-mi văd capul de lecții, doamne, nu mă înțelegeți greșit, citesc, dar mi-e rușine să mă numesc cititor pasionat când văd numărul puțin al cărților citite.
Cu siguranță Andreea citește mult mai mult decât mine, intră cu tot în acea lume creată de carte și se dedică trup și suflet. Cred că ambele suntem cititoare pasionate, nu pot pune o linie între noi și să delimitez nemărginitul, în felul nostru, ambele ne dedicăm pasiunii pentru cărțile fantasy.
2. Ce caracter îți amintește cel mai mult de prietena ta?
E o întrebare capcană, sau ce? Cu siguranță Tessa din Dispozitive Infernale de Cassandra Clare. Tessa e curajoasă, impunătoare, malefică într-o anumită măsură, iubitoare, se sacrifică pentru prieteni și iubire. E tot ce face și ce este Andreea. Nu o pot interpreta altfel pe această fată.
3. Citiți aceleași cărți sau serii?
În mare parte da, i-am împrumutat și câteva cărți cândva, dar, cum am spus la prima întrebare, ea citește mai mult, alocă mai mult timp cărților și lecturii, deci, prin urmare, citește mult mai multe titluri decât mine. Dacă i-aș arăta biblioteca mea cu siguranță ar fii doar vreo 4-5 cărți pe care ea să nu le fi citit măcar puțin.
4. Dacă ai putea să-ți cuplezi prietena cu un personaj, cine ar fi și de ce?
Din nou, e o întrebare capcană? Trebuie să aleg doar un singur personaj?
Oooh, aș cupla-o cu Sebastian din Instrumente Mortale, cu Dimitri din Academia Vampirilor, cu Matthew din Cartea Pierdută a Vrăjitoarelor, chiar și cu Christian din 50 de Umbre ale lui Grey.
Ok, o să rămân doar la Sebastian. Vă dați seama ce combinație demențială ar ieși din cineva de-a dreptul sărit de pe fix, și un îngeraș inocent care nu e deloc inocent atunci când îl cunoști mai bine și are o minte murdară? Andreea&Sebastian are meant to be together.
5. Dacă ai putea să-ți trimiți prietena într-un univers dintr-o carte, care ar fi și de ce?
Aș trimite-o în universul lui Karou din Născută din Fum și Os, aș face-o înger și l-aș face pe Thiago să se îndrăgostească de ea.
Născută din Fum și Os este una din cărțile ei preferate, dacă nu mă înșel, și știu că i-ar face mare plăcere să se joace puțin cu inima pietroasă a lui Thiago sau să zboare, să-și petreacă timpul cu Akiva și Karou, ar fi genial, pură terapie dacă ar fi posibil.
6. Cu ce personaj crezi că se aseamănă prietena ta și de ce?
E asemănătoare cu întrebarea 2, cum am mai spus, Tessa.
7. Pe cine crezi că prietena ta ar alege ca cel mai bun prieten dintr-o carte?
Cred că Andreea l-ar alege drept cel mai bun prieten pe Magnus. E confident, e bătrân -scuze Magnus-, îi place sclipiciul, se îmbracă drăguț, în culori închise, e diferit, e de încredere, te ajută la nevoie, să mai enumăr? Poate ar alege pe altcineva, din alte cărți pe care nu le-am citit eu, dar îmi susțin argumentul cum că Magnus ar fi potrivit pentru ea drept BFF, iar ea l-ar alege în totalitate.
8. Dacă prietena ta ar scrie o carte despre ce crezi că ar fi, cum s-ar numi, tu ai citi-o?
Păi prietena mea chiar a scris o carte, de fapt.
Aceasta se numește Jurnalul Victoriei și a fost publicată, dar nu se găsește spre achiziționare.
Tratează un subiect sensibil, al unei fete ce suferă de leucemie și în final moare. Cartea însumează toate momentele în care ea scria în jurnal, cum se manifesta boala, în ce stadiu era, doamne, e genială, dar tristă…atât de tristă. Am citit-o, normal, mi-a plăcut mult și mi-a ridicat semne de întrebare, m-a făcut să mă întreb cum era Victoria după ce nu mai era Victoria, dar nu cred că voi afla răspunsul ăsta vreodată.

24098841_2422165481342211_1309256037_n

Acesta a fost și TAG-ul de astăzi, sperăm amândouă că v-a plăcut, acum chiar sunt curioasă cât de bine am ghicit-o pe Andreea!
Până data viitoare să aveți parte de lecturi plăcute!

Advertisements