Deși pasiunea mea pentru lectură nu a început de la o vârstă relativ fragedă a copilăriei, pasiunea mea pentru ireal și fantastic a existat din totdeauna. Prima oară când am luat contact cu această “lume” a fost pe la 4 ani, în momentul în care m-am uitat cu sora mea la un film horror cu vampiri, bine, horror doar pentru mine! :))
Aceasta s-a manifestat mai târziu apoi, când am descoperit mult mai multe filme de genul, pe la 11-12 ani. Jurnalele Vampirilor, Originalii, Lucifer,  Starcrossed, Supernatural și The Flash sunt doar câteva dintre serialele la care m-am uitat sau la care încă mă uit!
La vremea respectivă vecina mea citea foarte mult, avea două rafturi pline numai cu cărți fantasy, iar eu eram atrasă atât de tare de numele lor că într-o zi am rugat-o să îmi împrumute “Îngerul Nopții” de Becca Fitzpatrick, sau poate ați auzit in engleză de el, anume “Hush Hush”. Tot ce pot să vă zic acum este că a fost “love at first sight”. Bine-înțeles, dacă m-ați întreba acum un amănunt mărunt din carte sigur nu mi l-aș mai amintii, dar sunt sigură că am reținut esențialul și mi-o amintesc chiar si după 3-4 ani, căci am obiceiul să uit multe.

După ce i-am citit cam toate cărțile din bibliotecă, printre care seria Dispozitive Infernale, seria Eve, Născută la Miezul Nopții, Crescendo ș.a. , am început să-mi cumpăr propriile cărți, atunci a fost primul contact pe care l-am avut cu o carte cumpărată de mine. Bineînțeles, ai mei credeau că-s nebună, dar au ajuns să se bucure, era ciudat pentru ei ca fiica lor, care n-a citit toată copilăria ei, să vrea brusc să-și cumpere niște cărți.

wpid-umbra-noptii-1735-3d

Primele cărți pe care le-am achizitionat au fost Umbra Nopții și Blestemul Lupilor de Andrea Cremer, serie care nu s-a mai continuat din păcate, apărută la editura Litera. Pentru o primă serie cumpărată de mine, mi s-a părut WOW, acum dacă mă întrebi ceva de cartea asta, n-ar fi prima pe care ți-aș recomanda-o. Ce am reținut cel mai bine din ea este citatul “Bellum omnium contra omnes”, tradus “Războiul tuturor împotriva tuturor”. Suprinzător îmi aduc mai bine aminte ce s-a întâmplat în cartea asta decât ce s-a întâmplat într-o carte recent citită.

A urmat apoi o serie uriașă de cumpărături în materie fantasy. Unele bune, altele excelente, unele pe care le regret. Bineînțeles,  pe atunci nu prea știam eu ce-s alea bookblog-uri sau mai ales booktube, nu căutam sfaturi, recenzii și păreri, așa că pur și simplu comandam ce vedeam! :))
DSC01900Printre achiziții s-au numărat și: Seria Casa Nopții de P.C. Kast și Kristin Kast, seria LUX de Jennifer L. Armentrout, seria All Souls (Cartea pierdută a vrăjitoarelor) de Deborah Harkness, după care se va face serial toamna aceasta și seria Predestinați de Josephine Angelini, eșec total după părerea mea…
Seria care m-a marcat, dintre cele de mai sus, și care este și preferata mea este Cartea Pierdută a Vrăjitoarelor de Deborah Harkness.  La început mi-era atât de frică să o citesc, deoarece fiecare volum însumează peste 500-600 de pagini, sunt niște micuți monștrii, dar odată prinsă în mrejele cărții ăsteia, Universul știe cât mi-aș fi dorit să devin un personaj.

„Ca om de ştiinţă, pot să-ţi spun(…) că nu există normalitate. Vocea sa îşi pierdea din blândeţea mângâietoare. Normalitatea este o poveste, un basm pe care oamenii şi-l spun singuri ca să se simtă mai bine atunci când primesc dovezi copleşitoare că majoritatea lucrurilor care se întâmplă în jurul lor nu sunt deloc „normale“.

Cum ziceam mai sus, la acel moment nu știam cum să-mi aleg cărțile, dar acum ele trebuie să treacă prin niște “probe” și să atingă niște criterii super importante din punctul meu de vedere! :))
În primul rând citesc sinopsisul, apoi, dacă mi se pare interesant, caut mii și mii de recenzii pe net, pe goodreads, pe wordpress, etc, numai ca să fiu sigură că e pe gustul meu.
Nu în ultimul rând caut citate din cartea respectivă. Părerea celor care recenzează e una, dar să citești tu pasaje din carte și să fii convins/convinsă că-ți place e alta. Asta mi se pare cel mai și cel mai important.

P.S. Printre ultimele mele achiziții fantasy se numără : Stăpânul Umbrelor de Cassandra Clare, seria Penryn și Sfârșitul Lumii de Susan Ee, Lupii din Mercy Falls de Maggie Stiefvater, căreia i-am făcut o recenzie aici și aici , cât și Opoziție, ultimul volum din seria LUX, recenzat aici și pe care l-am primit de la AndiTheBookworm.
Sper că v-a plăcut articolul ăsta puțin mai…altfel. Nu știu cât de bine m-am exprimat totuși.
P.P.S. Aici aveți contul meu de bookstagram, puteți lăsa un follow pentru a-mi da păreri despre viitoare postări, subiecte, etc.

Până data viitoare să aveți parte de lecturi minunate și, dacă binevoiți, spuneți-mi în comentarii ce cărți fantasy v-am impresionat pe voi! 😀