Salutări, dragilor! Ce mai faceți? Ce mai citiți? Pe cine mai urmăriți pe wordpress?
Astăzi am revenit cu un nou tag, un tag realizat în colaborare cu buna mea prietenă, Andreea, de la Șoricel Cititor , căreia îi mulțumesc extrem de mult că a venit, din nou, cu inițiativa de a colabora!
După cum bine puteți vedea, tag-ul se numește The Secret Life of a Book Blogger, zis și Viața secretă a unui Book Blogger. Tag-ul l-am văzut inițial la The Bibliophile Girl, o bloggeriță din UK! 🙂

Fără alte introduceri, zic să trecem direct la cerințe! Puteți citii și tag-ul Andreei AICI!

1. De cât timp faci blogging/ești blogger/ai blog?

M-am apucat de acest blog în august 2017, pe 27 august mai exact. Am mai avut astfel de tentative și înainte, dar fie nu le-am pus în practică, fie am abandonat pe parcurs, ceea ce, cu siguranță, nu se va întâmpla și cu acest blog.
L-am deschis la îndemnul câtorva prietene, fete pe care le-am cunoscut pe internet prin intermediul grupurilor de cititori, booktube-ului sau bookblogging-ului.

2. Când crezi că te vei opri?

După cum am spus, nu cred că mă voi opri, am planuri mari cu blogul și, de aș pune cândva stop acestul website, probabil ar fi dintr-un motiv întemeiat, nu ceva pretext precum ”Nu mai am chef”/”Nu mai vreau”/”Nu-mi mai place”, căci aceste vorbe nu mă vor caracteriza vreodată.

 

3. Care este cea mai bună parte a blogging-ului?

Cu siguranță voi, cititorii, cei care mă susțin și cred în ceea ce scriu și în ceea ce gândesc. De multe ori primesc mesaje aici sau pe bookstagram care sună gen “Faci o treabă minunată!” și asta, probabil, mă motivează să continui.
O altă parte bună este faptul că, de când am blog-ul, sunt într-o fază de dezvoltare continuă. Mereu învăț lucruri noi, cunosc persoane noi, îmi îmbunățesc “skill-urile” de recenzare sau scriere. De asemenea mă ajută să fiu și o persoană mai deschisă, mai comunicativă.

 

4. Dar cea mai rea parte?

Când nu știi ce să postezi este, probabil, cel mai frustrant moment din viața unui blogger. Toți s-au confruntat cu această problemă măcar odată. De multe ori mă gândesc că vine o nouă săptămână și nu mai am idei de noi topicuri, noi discuții cu voi, noi lucruri pe care să vi le arăt, dar, în final, găsesc eu ceva sursă de inspirație, mai găsesc și alte idei pe alte bloguri și, așa, uite că vine și postarea. (P.S. Și tag-ul ăsta a fost găsit într-un moment de “Ce să mai postez?”)

 

5. Cât de mult îți ia să realizezi fotografiile pe care le foloșești în postări?

Oh, oare chiar vreți să știți? O eternitate! Cele mai multe poze pe care le folosesc pe blog le găsiți și pe bookstagram-ul meu. E un proces lung și ai nevoie de răbdare, Andreea știe bine ce zic.
Nu ai lumină bună? Îți trebuie o lampă? Nu-ți focalizează camera sau telefonul? Parcă vrei să le arunci pe geam. Nu ai un aesthetic bun al cărților? Și asta e o problemă. Ai nevoie de multă, multă recuzită și o creativate uriașă pentru a veni întotdeauna cu idei noi care atrag cititorii. Să nu mai zic de editatul pozelor….

 

6. Cine este crush-ul tău ficțional?

Nu cred că am unul singur, pentru că, la un moment dat, fiecare protagonist masculin dintr-o carte pe care am lecturat-o a devenit un fel de crush.
Dar dacă ar fi să aleg unul singur…hmm…Jem Carstairs. Dacă mă urmăriți și pe Booktube știți ce adicție am eu pentru cărțile Cassandrei Clare și pentru persoanejele pe care le întruchipează.

 

7. Ce autor ai vrea să ai pe blog-ul tău?

Bănuiesc că întrebarea se referă la un interviu. Cărui autor aș vrea eu să-i iau interviu.
Ok, excluzând-o pe regina genului fantasy actual, Cassandra, aș alege-o pe Maggie Stiefvater, autoarea seriei Lupii din Mercy Falls, serie pe care am adorat-o din tot sufletul meu.
Chiar aș vrea să știu de unde are femeia asta atâta creativitate, atâta imaginație încât să te facă să te simți în poveste, să fii precum un personaj care primește din umbră, ceva ce mulți autori nu reușesc să facă.

 

8. Ce haine porți atunci când scrii pentru blog? 

Haine confortabile, logic, îmi place să mă simt în largul meu atunci când scriu.
De exemplu acum, am părul vraiște, parcă și-au făcut niște vrăbii cuib în el, sunt în pijamale și într-un halat, am lângă mine un cappuccino și mă delectez cu Valsul Primăverii al lui Chopin. Goals! ❤

9. Cât de mult durează să scrii un topic nou pentru blog?

Dacă am și ideea articolului viitor poate dura de la câteva minute la câteva ore, în funcție de starea pe care o am.
Dacă se pune iar problema de a nu știi ce să postez poate dura și zile la rând, neavând un program fix al postărilor asta e un dezavantaj.

 

10.  Ce părere ai/ Cum te simți știind că faci parte din comunitatea bookbloggerilor din România? (Ca să nu traduc “din lume”)

Oh, o iubesc! N-am avut încă șansa de a cunoaște și a interacționa cu o mulțime de bookbloggeri, dar datorită blogului am cunoscut-o pe Anastasia de la Lumea Văzută cu Sufletul, pe Ade, booktuberița de la Bibliomaniac, care a avut, de altfel, și un blog, pe Anda de la Devoratoarea de Cărți care e o cititoare fidelă atunci când dorește (și care mi-a devenit bună prietenă), bineînțeles, să nu uităm de Andreea, pe care am convins-o personal să facă blog și pe care am bătut-o la cap pentru chestia asta, etc etc.

 

11. Ce crezi că trebuie cineva să facă pentru a avea un blog de succes? 

Păi…nu contează dacă ai un blog mare sau unul mic, puțini sau mulți followeri. Contează ce content ai, cât de bine te exprimi în scris. Este un proces lent și pentru unii obositor, poate de aceea nu există chiar atât de mulți bookbloggeri în România, deoarece nu este chiar cel mai căutat topic. Mi-a luat mai bine de jumătate de ani să strâng această micuță comunitate și mi-a fost greu să ajung la peste 1k vizualizări și vreo 700 de vizitatori și sunt mândră de acest lucru. Nu sunt în măsură să răspund la această întrebare, deși, dacă se poate, chiar aș vrea să-i aflu răspunsul. E interpretabil.

 

Anastasia, doresc să te anunț că-ți dau tag-ul mai departe, sper să nu te superi pe mine pentru asta! Chiar doresc să-ți aflu răspunsurile!
(Ia-o ca pe un cadou de la iepuraș! ❤ )

Acesta a fost și articolul de sfârșit de săptămână, copilași, sper să nu vă supărați că vă numesc așa! 🙂 Mi-a făcut o deosebită plăcere să-l scriu, cred că era timpul să vă lămuresc puțin legat de aceste întrebări care-i sunt puse oricărui blogger la un momet dat!
Până data viitoare când ne citim, nu uitați, lecturați cât mai mult!
XoXo ❤ 

Advertisements