Salutări, dragi copii! Ce mai faceți, ce mai citiți?
Astăzi am revenit cu un nou post/topic, anume…am de gând și doresc să vă fac câteva recomandări de cărți pe care le-ați putea citi în vară. (care deja pare să intre pe ușă)
Fără să o mai lungesc, mai jos aveți o listă cu 3 cărți primăvăratice/văratice, câteva lecturi ușoare, gata de devorat! 🙂
P.S. Înainte de a vă apuca de citit, vă rog să dați un like paginii Copila Cărților pentru a fi la curent mai rapid cu ce postez pe blog/booktube în cazul în care stați prost cu verificatul notificărilor (așa ca mine)!

 

PAS ÎN DOI (NICHOLAS SPARKS) pas-in-doi_1_fullsize

 

Încă nu am citit cartea aceasta, zace pe raftul bibliotecii mele de prin martie, însă o păstrez acolo tocmai pentru vară (și pentru că formatul ei este destul de mic, dar îndesat, +600 de pagini, și aștept un moment temeinic pentru a o lectura). Doream de mult să citesc ceva de la Spark, mai ales că i-am văzut ecranizările cărților! 🙂

La 32 de ani, Russell Green are totul: o soție uimitoare, o fiică iubitoare de șase ani, o carieră de succes în calitate de director publicitar și o casă de senzație. Își trăiește visul, iar centrul universului său este însăși căsnicia cu Vivian. Dar, sub pojghița strălucitoare a acestei existente perfecte, încep să apară fisuri și nimeni nu este mai surprins decât Russ atunci cand viața i se dă peste cap. În câteva luni, Russ se trezește fără slujbă, fără soție, îngrijindu-și singur fiica și încercând să se adapteze la o realitate nouă și încurcată. Aruncându-se în nebunia vieții de părinte singur, Russ se îmbarcă într-o călătorie temerară și plină de satisfacții – una care îi va pune la încercare abilitățile și resursele sale emoționale dincolo de tot ceea ce și-a imaginat vreodată.

 

ISLA ȘI FERICIREA PÂNĂ LA ADÂNCI BĂTRÂNEȚI  (Stephanie Perkins)1431165310islasifericireapanalaadancibatraneticoverbig.jpg

 Am terminat-o de curând și mi-a plăcut, dar în același timp nu a fost wow. Este un romance obișnuit dintre doi adolescenți care cred că totul gravitează în jurul romanței lor, doi copii care nu-s pregătiți să înfrunte facultatea și care sunt ceva gen “dacă-mi furi acadeaua, eu plâng!”.
În ciuda acestor critici pe care le-am cam adus la adresa ei, s-a citit chiar super rapid, este perfectă pentru iubitorii cărților de “iubire cu năbădăi” sau care sunt acomodați cu genul acesta de romance în general. Deși nu a fost wow, o consider suficient de ok pentru a fi o lectură bună de luat în călătorii.

 

Romantică incurabilă, Isla s-a îndrăgostit de introvertitul desenator Josh încă din primul an de liceu, de la Şcoala Americană din Paris. Iar după o întâlnire întâmplătoare, în Manhattan, în vacanța de vară, dragostea părea să se înfiripe mai repede decât credea ea. însă, atunci când încep al doilea an de liceu, în Franţa, Isla şi Josh încep să se confrunte cu problemele cu care toate perechile tinere au de furcă, inclusiv drama familială, incertitudinea în privinţa viitoarelor facultăți pe care le vor urma şi posibilitatea foarte reală de a fi despărţiţi.

 

SUFLETE PERECHE (Cecelia Ahern) 

suflete-pereche-cecelia-ahern-all-2018.jpg

Nu mă pronunț asupra ei căci i-am făcut o recenzie recent chiar AICI! Acțiunea se petrece pe parcursul a cam 35 de ani, este o poveste romance dintre doi bffs, să spun așa, care se iubesc “în secret” și care cred că nu-i reciproc când, de fapt, este.
În ciuda dimensiunii, din nou, se citește super rapid, perfectă pentru plajă/drumeție/plimbare, orice.
Citiți-i recenzia pentru a afla mai multe!

Rosie și Alex sunt făcuți să fie împreună și toată lumea din jurul lor pare să fi înțeles asta, în afară de ei. Au fost cei mai buni prieteni încă din copilărie, dar Alex s-a mutat cu familia din Dublin la Boston și au păstrat legătura prin corespondență. În stilul care o caracterizează, Cecelia Ahern, autoarea bestsellerului P.S. Te iubesc, apelează și de această dată la scrisori, notițe, e-mail-uri și mesaje pentru a construi narațiunea. Rosie și Alex plănuiesc să se revadă la balul de absolvire al lui Rosie, iar apoi la colegiu. Dar Rosie are exact genul de noroc care se întâlnește în filme: zborul lui Alex a fost anulat, ea merge la bal cu alt băiat și rămâne însărcinată în urma unei aventuri. Decide să păstreze copilul, pierzând astfel șansa de a merge la Boston College, unde studia Alex. În continuare, cele două suflete reușesc să rămână conectate, dar o multitudine de interpretări greșite, întâmplări neprevăzute și un strop de ghinion pur îi țin la distanță. Totuși, destinul nu si-a spus încă ultimul cuvânt…

 

 

 

 

 

 

Advertisements