“Dacă simțurile sufletului ar fi vizibile, corpul ar fi plin de vânătăi, cicatrici și pansamente.” – Confesiuni Anonime

Dacă am arăta toți așa cum suntem de fapt, dacă am arăta atât de maturi pe cât ne este sufletul, atunci chipul ne-ar fi plin de riduri, cearcăne și cicatrici, corpul plin de vergeturi și piele ce stă să cadă de pe oase, răni deschise ce se tot julesc și sângerează continuu.
Dacă am spune cu toții numai adevărul, numai ce gândim, dacă n-ar mai exista minciuni, lumea de fapt n-ar fi mai bună, ar fi mai rea. Dacă am spune numai adevărul, ar apune speranța. De multe ori nu credem minciunile nu pentru că suntem naivi, le credem deoarece vrem să le credem, deoarece ne doare adevărul, ne e frică de el, nu vrem să-l recunoaștem, nu ne place, ș.a.
Dacă am fi toți numai sentimente, fără minte, am fi ruinați. Imaginați-vă doi berbeci, legați cu aceeași funie, care aleargă în părți opuse. Acelea sunt sentimentele contradictorii. Iubirea și ura, împlinirea și vinovăția, fericirea și tristețea…
Dacă am fi umbre nu ne-am mai putea vedea cu adevărat, am fi doar rămășița a ce a existat cândva. Doar fărâme de amintiri, doar șoapte vagi rupte din fraze întregi, doar literele unor cuvinte uitate, doar înțelesul unei promisiuni de mult încălcate.
Și dac-am fi eternitate? Am fi împăcați cu cine suntem, căci putem oricând să ne modelăm o altă personalitate, un alt caracter sau înfățișare, fără ca anteriorul să știe măcar. Suntem viață și moarte simultan, doar că nu arătăm asta. Suntem spirite închise într-un corp atât de vulnerabil, păcat că mulți au în minte ideea că, închiși în cușca asta, făcută din oase și mușchi, nu vor putea zbura niciodată.

Fie ca lanțurile închisorii, minții, să fie spulberate, măcar înainte de-ați da ultima suflare în viața actuală.

Advertisements