Salutări, tuturor! Cum o mai duceți? Surprinși că încep să postez regulat? Da, și eu…
Am întrebat pe instagram, într-un poll, dacă ar fi cineva interesat să scriu duminica asta despre ce seriale am mai văzut eu în ultima vreme, respectiv de la începutul verii încoace, pentru că mi-au cam mâncat jumătate de vară. (Nu pot spune că regret. 😀 )

 

p15046455_b_v8_aaSă încep cu ce se cuvine, cronologic, vizionez în continuare The Originals, așteptând să apară ultimele episoade EVER din acest serial.
Am început să mă uit la el anul trecut și tot ce pot spune despre el este următorul lucru: este o ploaie de sânge, iar picăturile sunt precum niște lame îmbibate în otravă, care îți provoacă adicție.
Recomand în totalitate iubitorilor și amatorilor de fantasy. Dacă TVD a fost meh, clișeic, axat pe romanța personajelor, precum cărțile, The Originals a fost 80-90% axat pe povestea de viață a vampirilor originari, adică primii vampiri care au existat vreodată: Familia Mikaelson.

source
Elijah Mikaelson

Personajul meu preferat încă de când apăruse în TVD a fost Elijah și va rămâne Elijah. Are o mască a indiferenței atât de impenetrabilă, îți lasă impresia că este un sfânt, un galant și ce mai gentleman, că nu are sentimente uneori, când de fapt…
Din cauza promisiunii “Always and Forever” ce îi ține uniți, mai mult sau mai puțin pe acești frați, niciodată nu vor putea iubi pe altcineva. Nu pentru mult, vor fi nevoiți să aleagă. L-am admirat pe el pentru că avut curajul să spere și să iubească, în ciuda a tot.
Nu am ce să vă mai spun, e…probabil îl voi revedea cât de curând.
P.S. Poate fi vizionat și de cei care nu sunt adepți ai fantasy, chiar acă lumea acțiunii este ireală, există o mulțime de motive pentru care ai putea să îl vizionezi. Unul dintre serialele alea pentru toate tipurile, așa e.

 

Poldark-Season-3-poster-e1507234669357.jpgUrmătorul serial descoperit a fost Poldark. Este ecranizat după o serie de cărți scrisă de Winston Graham apărute la noi în colecția Cărți Romantice din ce mă informează pe mine google acum. Îl avem în prim plan pe acest Poldark, Ross Poldark, care se întoarce din război și acasă găsește nimic. Tatăl lui este mort, logodnica lui s-a logodit cu vărul acestuia, casa și pământul sunt în paragină. Tot ce are este speranța, un suflet bun și doi servitori leneși.
Acțiunea se petrece pe durata a câțiva ani și are mai multe fire narative. Au loc și câteva plot twist-uri la unele finaluri de sezon și nimic special. Ne prezintă viața publică și personală a oamenilor din acea perioadă. Totuși, mi-a plăcut. Știți genul acela de telenovele spaniole, iubiri interzise, secrete, crime, etc? Asta e varianta updatată, mult mai bună.
Nu îl văd încadrându-se într-un gen anume, probabil poate la dramă, însă este accesibil oricui nu are așteptări mari de la serial sau nu dorește un anumit gen. Las AICI trailerul primului sezon.

de2fc7784d6beb6bb4c28c10ae62563e.jpg

 

Least, but not last. 12 Monkeys.  Criminalul ultimelor mele săptămâni. Adicție curată.
Când l-am început nu știam altceva despre el în afară de faptul că include călători în timp. Time travelers.
Despre ce este serialul? Este vorba despre o echipă deaprox 10 oameni, din viitor care încearcă să salveze lumea de la apocalipsă și inexistență. În 2016 se va declanșa un virus, numit Kalavirus, care va ucide mai mult de 90% din populație. Acest virus a fost creat, aruncat, cum vreți că îi spuneți, de aceste 12 monkeys (Armata celor 12 maimuțe) care se dovedesc a fi un fel de organizație, o sectă mai mult, care fac și acționează după cheremul șefului lor, Martorul. Personajul ăsta rămâne anonim mai bine de 2 sezoane, iar eu am așteptat astea 2 sezoane ca protagoniștii să ajungă împreună, ceea ce au și făcut. Dar ghici ce. S-au întors la un moment dat în timp și au resetat linia temporală, apoi n-au mai fost împreună. Ce cute…
Cum m-am simțit eu vizionând serialul ăsta? 
Ca naiba! Am plâns. Am râs. M-am bucurat. Am fost în extaz. Am murit de nervi.
E primul serial în care m-am lovit de plot twist-uri la tot pasul. Efectiv la fiecare mijloc sau final de sezon fața mea era asta: excited-baby-back-car
Personajele nu sunt cine par a fi, devin persoana la care te așteptai mai puțin. După ușă se ivesc altele, care mai de care mai dubioase, iar pâza în care ei se încurcă în încercarea de a salva lumea devine din ce în ce mai deasă. Mai am câteva episoade din ultimul sezon și sunt cu sufletul la gură pentru a afla ce se întâmplă la final.
Diviza serialului este “Sfârșitul este începutul începutului.” sau ceva de genul, nu știu cum să redau asta.
P.S. Atât de mult am iubit un personaj, personaj pe care l-am urât la început, fiind sub anonimat, din cauza înfățișării pe care alții i-o creau, când el de fapt era un suflet spart într-o mare de suflete rănite.

 

 

Cam atât cu vizionările mele din ultima perioadă, dar vă țin la curent oricum pe insta (@copilacartilor) și aici, la finalul verii, cel mai probabil.
Până data viitoare când ne citim să aveți parte de lecturi sau filme/seriale geniale! ❤

 

 

 

Advertisements