Salutări, dragilor! Ce faceți? Ce mai citiți? Scuzați-mi absența de săptămâna trecută, însă a fost o perioadă nițeluș aglomerată.
Astăzi, deoarece chiar nu știam ce să mai postez, mă uitam printre vechile mele articole și mi s-a aprins beculețul: SE TERMINĂ VARA ȘI EU N-AM FĂCUT NICI FAVORITELE PRIMĂVERII! Deci, drept urmare, favoritele verii să fie!

925715

De departe, cea mai bună carte citită vara asta a fost Toate Acele Locuri Minunate de Jennifer Niven. A fost o poveste atât de tumultoasă, de adolescentină și atât de bine scrisă. Jos pălăria! Jennifer a creat o lume minunată, chiar doresc să-mi cumpăr și Universul pe Umerii Tăi.
Las aici link de legătură către articolul Read with me, TALM, în care vorbesc mai mult despre carte. I-am acordat, clar, 5 steluțe din 5 pe goodreads și vom reveni cu ea și în favoritele anului. Recomand tuturor, indiferent de genul pe care-l preferați, însă sunt de părere că cei de +15 vor înțelege mult mai bine povestea. E un rollercoaster.

1035235

Următoarea cea mai bună serie din anotimpul ăsta a fost Regina Roșie, dar nu toată seria RR, ci mai bine zis primul volum.
Toate au fost wow, toate s-au ridicat cu mult peste nivelul așteptărilor mele, însă primul volum e cel mai bun, cel puțin asta e părerea mea.
Recomand seria asta oricui este pasionat de genul fantasy, în special, dar și celor care doresc să încerce un gen nou. Universul scris și imaginat de Victoria e la fel de bun precum cel al Cassandrei Clare, iar descrierile scrise de Victoria sunt ȚUȚ! ❤

cartea-vietii_1_fullsize

Ultima carte de care vreau să amintesc in articolul cu favorite este Cartea Vieții de Deborah Harkness. Am recitit-o în iulie și mi-a fost atâââââât de dor de universul paralel creat de Deborah în Oxford, Lyon și USA. Cea mai tumultoasă carte fantasy de care te vei ciocni toată viața ta.
Îmi amintesc, cu mâna pe inimă, că îmi era frică să nu cumva să nu îmi mai placă la fel de mult ca prima, însă a fost S.U.P.E.R.B.Ă.
Pe lângă asta, Deborah nu crează doar o lume fantasy minunată, dar și o viață de familie ideală. Arată problemele unei familii, cum lumea trece peste, cum oamenii evoluează etc. Din punctul meu de vedere chiar și un cititor de non-fiction sau dezvoltare personală ar adora seria asta. Dacă nu mă înșel seria All Souls are și un spin-off.
P.S. În septembrie, pe 14 parcă, se lansează și serialul!

Astea au fost și favoritele verii, speram să fie mai multe, dar…
Lăsați, vine toamna. (Și vine și școala și clasa a XI-a…)
Până data viitoare când ne citim să aveți parte de lecturi faine! ❤

giphy1