Salutăăăăăăăăăăăări!
Sunt atât de fericită încât nimeni, nimeni și nimic nu-mi poate strica starea asta!
Azi este 30 august și știți ce s-a întâmplat pe 30 august acum un an? AM DESCHIS ACEST BLOG MINUNAT!200.gif

O să fie un topic puțin mai alandala, dar e ok, o să înțelegeți voi. Va fi împărțit în două secțiuni: ce am învățat eu și de ce vă sfătuiesc să vă faceți blog.

În primul rând vreau să vă mulțumesc tuturor celor care ați dat click pe un link care vă redirecționa către acest blog, căci doar datorită vouă am ajuns aici.

Ce am învățat eu într-un an de blog?

Am învățat că îți trebuie multă multă stăpânire de sine.
Nu-ți da frâu chiar la orice îți iese pe gură, căci cititorul nu vrea să afle câte înjurături și gânduri negre știi tu.
Am învățat să mă organizez. Viața mea înainte de blog și booktube era un talmeș-balmeș total. Eram zăpăcită, uitucă, nu finalizam ceea ce îmi propuneam și, mai ales, nu aveam pic de motivație.
Într-un an de blogging am învățat că, indiferent de orice-ți pică în față, tu trebuie să continui să lupți. Luptă pentru visele și visurile tale, fă-te fericit/fericită, trăiește după bunul plac și bucură-te de ale tale realizări.
De când am blogul ăsta am și mai multă încredere în mine. Fie ce o fi, indiferent de rezultat, dau înainte cu ceea ce vreau să fac.
S-au întâmplat atât de multe într-un an de blog. Am cunoscut persoane minunate precum Anastasia, Luiza, Adelina și Anda. Am motivat pe alții să se apuce de blog (Andreea), pe unii v-am ajutat cu o decizie asupra cărților.
Munca mi-a fost apreciată de 1562 de persoane (la momentul la care scriu eu acest articol) și vizualizată de 3246 de ori. Poate pentru alții, bloggeri mai mari, astea sunt numere destul de mici. Dar știu și ei câtă muncă se depune pentru un articol de câteva sute de cuvinte, nu mai mult.

De ce vă sfătuiesc și pe voi să vă apucați de blog? 

 

Am mai avut tentative de a mă apuca de blog, dar nu le finalizasem niciodată. Până într-o zi.
M-am lovit constant de întrebările “Îmi va fi apreciată munca?” “Merită?” “Ce satisfacții îmi va aduce?”. Clișeic, știu, dar hai să vă răspund pe rând, pentru că sunt sigură că nu sunt singura.
1. DA, munca îți va fi apreciată! Există sute, chiar mii de persoane pe wordpress-ul românesc. Persoane cu care am schimbat idei și gânduri chiar și printr-un singur comentariu, un comentariu care a contat.
2. DA, merită! Merită dacă vrei ordine în viața ta, dacă ești dispus să renunți la o zi de ieșit în oras în favoarea scrierii unui nou articol de care ai uitat. Merită dacă vrei să te faci auzit și înțeles.
3. Deși nu prea, îți aduce satisfacții imense. Pe lângă numărul de persoane care te vor urmării cândva, ai satisfacții mult mai personale. Îți învingi frica de a fi în centrul atenției la un moment dat, poți începe să vorbești în public fără să te bâlbâi, nu mai ai emoții când vine vorba de exprimarea propriei păreri și gata cu gândul “Ce vor crede ceilalți?”. Aici nu există “ce vor crede ceilalți?”, aici există “ce cred eu și ce e important pentru mine, cu asta vor fi de acord oamenii asemenea persoanei mele.”.

N-am cuvinte să-i mulțumesc mie celei din trecut pentru că a făcut pasul ăsta, cu atât mai puțin să-i mulțumesc Adelinei, căci ea m-a introdus prima oară printre bloggeri și booktuberi, deși nu i-am spus asta niciodată. Datorită ei le-am cunoscut pe restul (Anda, Anastasia ș.a.) și tot ea a jucat un rol important în modelarea mea ca persoană. Nu i-am spus-o niciodată, dar am eu grijă să citească acest articol.
Mulțumesc, copil fain, că mi-ai schimbat viața. Deși nu ți-am spus-o niciodată, ai fost un model pentru mine. De la gândul “Cine-i asta și de ce vorbește despre cărți pe youtube?” am ajuns la “Vreau să fiu ca ea! Vreau să mă exprim liber și vreau să mă fac auzită!”. A fost o schimbare posibilă datorită ei.
Mulțumesc! ❤

 

A face blog înseamnă a împărți, a te conecta, a crea și a inspira pe alții.

Advertisements