10798702

Titlu: Pisica Miau
Autor: Luiza-Alexandra Potecă 
Editura: Libris Editorial
An apariție (RO): 2018
Nr. pagini: 44
Gen: Literatura Română / Literatură pentru copii 


Aceasta carte este dedicata tuturor copiilor fericiti si parintilor plictisiti. Iar eu sunt Pisica Miau. Incantata de cunostinta! Am scris aceasta carte pentru a va arata si voua, oamenilor, cat de importante sunt pisicile din vietile voastre si cat de mult insemnati voi pentru noi. In acesta carte veti gasi cateva lucruri despre mine si multe intamplari haioase care mi s-au petrecut de-a lungul anului trecut. Incepand cu ziua in care stapana mea m-a adus acasa si pana la prima mea scrisoare pentru Mos Craciun. Am avut un an minunat, pe care abia astept sa il impartasesc cu voi toti si sper ca veti invata cate ceva din pataniile mele, pentru a nu trece si voi prin ele. Spor la lectura!

Vă mărturisesc că nu mă așteptam să îmi placă atââââât de mult, dar la ce vă așteptați? Sunt o iubitoare de pisici, n-avem pretenții deja.

Am primit mesaj de la Luiza recent, ea întrebându-mă dacă nu cumva aș dori să primesc cartea ei de debut și eventual să o și recenzez. Vă dați seama că am fost mai mult decât super duper încântată de idee. Cu ocazia asta o și felicit pe Luiza pentru că și-a îndeplinit visul și a reușit ceva la care alții doar aspiră.

Pisica Miau, dacă mă întrebați pe mine, este o carte pentru copiii de toate vârstele. Pentru copii, adolescenți, părinți sau bunici. Se citește atât de rapid și uneori râzi cu lacrimi. Ca stăpână de pisici, m-am regăsit în majoritatea situațiilor și am impresia că Luiza a scris aici mai ales din experiența și trăirile ei. Mă scuzați, Miau a scris.

Stilourile pentru pisici, o lady pisicăreasă, educația și școala pentru pisici, Bella sau Mofolea sunt doar câteva situații sau personaje comice care m-au făcut să râd sau să zâmbesc. A fost o lectură plăcută, cu un stil lejer de scriere, perfectă pentru cei mici și mari, cu alte cuvinte pe înțelesul tuturor.

Cred că, pentru început și fiind o carte pentru copii, are toate atuurile necesare unei cărți: personaje frumoase, situații amuzante, descrieri plăcute, dar nu prea alambicate, pentru ca cei mici să le înțeleagă. Copiii o vor adora, fără dar și poate, pe Miau și trăsnăile pe care le face sau le gândește. Ce să vă mai zic? Nu mai am cuvinte. Mi-a plăcut mult, mult, iar eu în general nu citesc cărți pentru copii, dar asta a avut ceva aparte, nu numai faptul că a fost scrisă de cineva cunoscut mie sau a avut ca personaj principal o pisică drăguțică rău de tot. Abia aștept ca nepoatele mele să crească suficient de mult pentru a și înțelege ce le citesc. Mulțumesc din nou, Luiza, mi-ai dat aici o comoară!

P.S. Încă e timp să o cumpărați pe post de cadou de crăciun. O găsiți AICI

Rating – 5/5 pliculețe cu mâncare 

Advertisements