Titlu: Puterea
Autor: J.L. Armentrout
Editura: Leda Edge / Corint
An apariție (RO): 2018
Nr. pagini: 400
Gen: Fantasy

Cand dragostea si puterea se infrunta e posibil sa nu existe invingatori, ci doar invinsi.
Universitatea Covenant a devenit campul de lupta pentru puri, care isi doresc revenirea la venerabila Oranduire a Rasei, si impuri, care cer dreptul de a-si controla propriile destine.
Zeii insa au alte planuri.
Razboiul pare inevitabil si nici ca ar putea pica intr-un moment mai prost. Seth a primit sarcina de a o invata pe neindemanatica Josie sa-si struneasca recent descoperitele puteri si impreuna trebuie sa ii gaseasca pe ceilalti semizei. Lucrurile se complica atunci cand personaje din trecut revin la Covenant si tulbura apele intre cei doi indragostiti. Mai mult, fascinatia puterii il prinde din nou in mrejele ei pe Seth, iar, de data aceasta, e posibil ca Josie sa nu il mai poata salva.

Eu, personal, nu am mai citit de mult o carte care să mă lase fără cuvinte și totuși să aibă destul de multe imperfecțiuni. În recenzia primului volum am menționat că această carte, implicit serie, este un roller coaster de trăiri, evenimente și sentimente, mai nou chiar personaje.
În Puterea, dragii mei, ne confruntăm cu noi personaje, mai mult sau mai puțin plăcute. Pe parcursul volumul Jennifer a încercat să surprindă călătoria pe care Seth și Josie, protagoniștii, o fac pentru a găsi restul de 3 semizei împrăștiați prin lume, necesari pentru a închide Titanii în Tartar. Apar în scenă personaje noi și mai puțin noi, plăcute și mai puțin plăcute. Cele 400 de pagini ne poartă pe culmile fericirii în prima secundă, iar în a doua ne trântește zgomotos pe pământ și ne readuce la realitate. Cartea asta este precum doi poli comuni ai unui magnet. Se ciocnesc, se despart, dar parcă nu pot sta departe. Să vă aduc puțină intrigă?
Din cauza a ceva ce face Seth, el este pe cale să devină Ucigașul de Zei, iar Josie face exact ce i-a spus un anumit personaj că va face: va folosi otrava împotriva cui se aștepta mai puțin.


„Furia care m-a uprins m-a scos din minți. Am scos un strigăt care a răsunat în toată casa, după care, de furie și de supărare, m-am repezit spre el, cu brațele deschise. Am aruncat pumnalul otrăvit, simțind cum monstrul din mine se trezea. Recunoștea toată acea putere din cameră – din Alex și din Aiden, din Hercule și chiar din Gable, dar mai ales din Josie. Îmi șoptea să o iau. Mă cuprindea cu totul, cerând răzbunare și promițându-mi răsplată. L-am lăsat pe monstru să preia controlul.”

Cu toate acestea, pe cât vă recomand cartea, pe atât acțiunea nu este atât de lungă. Bineînțeles, gusturile persoanelor pot rezona sau pot diferii. Mi s-a părut că în volumul doi Jennifer a pus parcă puțin prea mult accent pe partea romance a cărții, pe povestea dintre Seth și Josie, decât pe acțiunea propriuzisă. Bineînțeles, nu că m-aș plânge. Ador aceste două personaje, însă voiam deopotrivă și mult mai multă acțiune.


„Să-i arăt că el era definit de suma tuturor lucrurilor pe care le făcuse, nu numai de părțile obscure, de care se rușina, și voiam să fac asta pentru că îl iubeam și îl acceptam așa cum era, cu toate greșelile lui. Asta înseamnă să iubești. Iubirea îți dă curaj.”

Acum, raportându-mă și la Seth și Josie, aceste două personaje sunt precum yin și yang. Atât de nocive unul pentru celălalt, însă atât de mortali despărțiți. Josie este prototipul acelei fete independente, dar care în adâncul ei are nevoie de un stâlp de susținere pentru a supraviețui.
Seth, pe de altă parte, nu se consideră demn de sentimentele pe care Josie le nutrește pentru el și, drept urmare, ajunge să săvârșească niște fapte care mai de care mai rele, pe care la final le va regreta.

Finalul cărții este unul tumultos, de-a dreptul precum ravagiile lăsate în urmă de Uraganul Seth. Uciderea unui titan cu mâinile goale are consecințe drastice asupra întregului univers al seriei. Curând cine te așteptai mai puțin îți devine dușman. Jennifer se joacă grav cu sentimentele.

Atât am avut eu de zis despre Puterea, dragilor. Mai jos aveți și rating pe care i l-am acordat.
Până data viitoare…
Kisses.